بهترین نرم افزار حسابداری برای کسب و کارها و چالش انتخاب نرم افزار دغدغهی بسیاری از مدیران و صاحبان مشاغل است. در این مقاله سعی داریم به شما کمک کنیم تا بهترین انتخاب ممکن را برای کسب و کار خود داشته باشید. در ادامه با آیسان تِک همراه باشید.
بیشتر بخوانید : مدیریت ارتباط با مشتریان
اهمیت انتخاب بهترین نرم افزار حسابداری
مهمترین نکته برای حفظ و پیشرفت یک کسب و کار، توجه به جزییات مربوط به هزینهها و درآمدها است. در دنیا روز به روز به کسانی که از نرم افزارهای حسابداری استفاده میکنند افزوده میشود. علت آن مزایای زیاد نرم افزارها، پایین آمدن قیمت نرم افزار با توجه به رشد تکنولوژی و تنوع شرکتها در تولید خدمات نرم افزار حسابداری میباشد.
بیشتر بخوانید : سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی
در دنیای امروز شاید بتوان بدون نرم افزار حسابداری بکار خود ادامه داد، اما این روش خسته کننده و پیچیده است. و چالشهای بسیاری در پیش روی شما قرار میدهد. کسب و کارها با انتخاب بهترین نرم افزار حسابداری میتوانند عملیات ردیابی مالی خود را با نهایت سرعت و دقت و صرفهجویی در وقت و هزینه خود انجام دهند.
بیشتر بخوانید : چرخه حسابداری چیست؟
آشنایی با انواع نرم افزار حسابداری
بهترین نرم افزار حسابداری برای کسب و کار شما به نیازهای منحصر به فرد شما و همچنین صنعتی که در آن هستید بستگی دارد. برای اینکه نقطه شروعی برای انتخاب نرم افزار خود داشته باشید، در اینجا پنج نوع رایج نرم افزار حسابداری آوردهایم.
- نرم افزار حسابداری عمومی
- نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی
- نرم افزار حقوق و دستمزد
- نرم افزار مدیریت موجودی
- نرم افزار صورتحساب
بیشتر بخوانید : جریان نقدی چیست؟
امکانات بهترین نرم افزار حسابداری
دقت بالا
نرمافزارهای حسابداری امکاناتی دارند که به صورت خودکار محاسبات را انجام میدهند و خطاهای انسانی را کاهش میدهند. این به دقت بالاتری در محاسبات مالی و گزارشدهی منجر میشود.
بیشتر بخوانید : تعریف حسابداری مشاغل
زمانبندی و سرعت بیشتر
با استفاده از نرمافزار حسابداری، فرآیندهای مالی مختلف مانند ثبت فاکتورها، پرداخت و دریافت و حسابرسی را میتوان به صورت خودکار و سریع انجام داد. این کار باعث افزایش سرعت عملیات و صرفهجویی در زمان میشود.
گزارشدهی بهتر
نرمافزارهای حسابداری قابلیت تهیه گزارشات مالی و مالیاتی را به صورت خودکار و بهروزرسانی شده دارند. این گزارشات به شرکتها کمک میکنند تا اطلاعات مالی خود را در دسترس داشته باشند و تصمیمگیریهای بهتری بر اساس اطلاعات دقیقتر انجام دهند.
بیشتر بخوانید : نرم افزار حسابداری چیست
ذخیره سازی و دسترسی آسان
با استفاده از نرمافزارهای حسابداری، اطلاعات مالی شرکت در محیطی الکترونیکی ذخیره میشود و به راحتی قابل دسترسی است. این امر به شرکتها کمک میکند تا از اطلاعات خود در هر زمان و در هر مکان استفاده کنند و به راحتی گزارشات و اسناد مورد نیاز را بیابند.
افزایش کارایی و بهرهوری
استفاده از نرمافزار حسابداری منجر به افزایش کارایی و بهرهوری در فعالیتهای مالی شرکت میشود. این نرمافزارها فرآیندهای تکراری را به صورت خودکار انجام میدهند و نیاز به تدوین دستی اسناد مالی را کاهش میدهند. همچنین، با دسترسی سریع به اطلاعات مالی و تصاویر دقیق از وضعیت مالی شرکت، تصمیمگیریهای بهتری درباره مدیریت مالی، بودجهبندی و سرمایهگذاری انجام میشود. به این ترتیب، شرکتها میتوانند منابع خود را به بهترین شکل مدیریت کرده و بهرهوری بیشتری را تجربه کنند.
بیشتر بخوانید : سامانه مودیان مالیاتی
هنگام انتخاب نرم افزار حسابداری به چه نکاتی توجه داشته باشیم؟
نیازهای شرکت
ابتدا باید نیازهای خاص شرکت خود را شناسایی کنید. بررسی کنید که نرمافزار باید چه قابلیتها و ویژگیهایی داشته باشد تا نیازهای شما را برآورده کند.
قابلیتها و ویژگیهای نرمافزار
بررسی کنید که نرمافزار دارای ویژگیهایی است که شما نیاز دارید، از جمله مدیریت دوره حسابداری، گزارشدهی مالی، مدیریت موجودی، پرداخت و دریافت، بودجهبندی و سرمایهگذاری و … .
بیشتر بخوانید : دفتردار یا حسابدار
استحکام و پایداری
از اهمیت بالایی برخوردار است که نرمافزار قابلیت استفاده طولانی مدت و پایداری را داشته باشد. بررسی کنید که شرکت سازنده نرمافزار چه تجربهای در زمینه توسعه و پشتیبانی دارد و آیا نسخههای بهروزرسانی و پشتیبانی مداوم ارائه میدهد.
سهولت استفاده و آموزش
مطمئن شوید که نرمافزار قابلیت استفاده آسان و بدون نیاز به مهارتهای فنی پیچیده را دارد. همچنین، بررسی کنید که آیا آموزش و پشتیبانی مناسبی برای استفاده از نرمافزار در اختیار شما قرار میدهد.
بیشتر بخوانید : شاخه های حسابداری
امنیت
حفظ اطلاعات مالی شما بسیار حائز اهمیت است. بنابراین، اطمینان حاصل کنید که نرمافزار دارای سیستمهای امنیتی مناسب برای محافظت از اطلاعات شما است.
پشتیبانی
هر نرم افزاری قابلیت روبه رو شدن با مشکلات فنی دارد. این مشکل ممکن است شامل خطاهای نرم افزاری، انسدادهای سیستمی، عدم سازگاری با سخت افزار و غیره باشد. بنابراین مهم است تیم پشتیبانی قوی برای رفع خطاهای سیستمی، به روزرسانیها و نسخههای جدید، راهنمایی و آموزش وجود داشته باشد. پشتیبانی نرم افزار حسابداری میتواند به صورتهای مختلف ارائه شود و بسته به شرکت و نرم افزار مورد استفاده متفاوت باشد. در ادامه چندین روش رایج پشتیبانی نرم افزار حسابداری را بررسی خواهیم کرد:
بیشتر بخوانید : جریان نقدینگی در مدیریت کسب و کار
پشتیبانی تلفنی و آنلاین
بسیاری از شرکتهای نرم افزار حسابداری، خدمات پشتیبانی تلفنی و آنلاین را ارائه میدهند. این شامل تیمهای پشتیبانی حرفهای است که در دسترس شما هستند تا به سوالات و مشکلات فنی مرتبط با نرم افزار پاسخ دهند و راهنمایی لازم را ارائه کنند.
مرکز آموزش و منابع آنلاین
بسیاری از نرم افزارهای حسابداری دارای مرکزهای آموزشی و منابع آنلاین هستند. در اینجا، شما میتوانید به مستندات، ویدئوها، راهنماها و نمونههای کاربردی دسترسی داشته باشید تا با نرم افزار و قابلیتهای آن آشنا شوید.
بیشتر بخوانید : مشاغل کوچک و 10 نکته برای مدیریت امور مالی
ایمیل و تیکت پشتیبانی
بعضی شرکتها به کاربران خود امکان ارسال ایمیل یا ایجاد تیکت پشتیبانی را میدهند. شما میتوانید مشکلات و سوالات خود را درخواست کنید و تیم پشتیبانی در زمان مناسب به شما پاسخ دهند.
ارائه بروشورها و راهنماها
بعضی از شرکتها بروشورها و راهنماهای چاپی یا الکترونیکی ارائه میدهند که در آنها نحوه استفاده از نرم افزار و مفاهیم حسابداری مهم توضیح داده میشوند.
بیشتر بخوانید : بهترین نرم افزارهای حسابداری جهان در سال 2023
قیمت بهترین نرم افزار حسابداری
قیمت نرم افزارهای حسابداری از ابزارهای رایگان تا چند ده میلیونی بسیار متفاوت است. به طور طبیعی، نرم افزار حسابداری کم هزینه در بین مشاغل کوچک بسیار محبوب است. و البته، آن راهحلهایی که هزینه بالایی برای شما دارد، برای شرکتهایی است که به تعداد قابل توجهی ورود و حسابها نیاز دارند. معمولاً مشاغل حسابداری مورد نیاز در سطح سازمانی، تخصص بالایی دارند.
همچنین باید افرادی را که واقعاً از نرم افزار استفاده می کنند در نظر بگیرید. معمولاً باید روی ویژگی های اضافی مانند راه اندازی و پشتیبانی فنی، نگهداری، انتقال داده ها، ذخیره سازی داده ها و آموزش تمرکز کنید. که برای شما هزینهبر است.
بیشتر بخوانید : حسابداری مدرن چیست
جمع بندی
بهترین نرم افزار حسابداری باید پاسخگوی همه نیازهای یک کسب و کار باشد. برای بهترین انتخاب در گام اول باید نیازهای کسب و کار خود را شناسایی کنید. و در ادامه به نکاتی مانند کاربری ساده، پشتیبانی قوی، قابلیت اتصال به انبار، امکان دسته بندی محصولات و هماهنگی با نرم افزارهای دیگر توجه کنید. در نظر داشته باشید استفاده از نرم افزار حسابداری مزایای بسیاری دارد و این امر تنها با انتخاب نرم افزار خوب و مناسب امکان پذیر است.