حسابداری مدرن روشهای حسابداری سنتی را با استفاده از فناوری تغییر می دهد. فرآیندها را خودکار می کند. نیاز به انجام وظایف تکراری توسط انسان را به طور چشمگیری کاهش میدهد. در ادامه با آیسان تک همراه باشید.
مقدمه
حسابداری سنتی هزاران سال است که انجام می شود. این فرآیند در طول زمان تکامل یافته است. با این حال، مفاهیم اساسی مانند سیستم ورود دوگانه برای قرن ها باقی مانده است.
بیشتر بخوانید : سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی
حسابداری مدرن در نهایت اصول یا مفاهیم اساسی حسابداری را تغییر نمی دهد. اما روش جمعآوری، پردازش و تأیید اطلاعات حسابداری را دگرگون کرده است. این فناوری از قابلیت های دیجیتال پیشرفته و برنامه نویسی نرم افزاری یکپارچه برای دستیابی به حداکثر کارایی و دقت استفاده می کند.
حسابداری مدرن چگونه کار می کند؟
فرآیند حسابداری مدرن متکی به تعدادی از قابلیتهای تکنولوژیکی پیشرفته می باشد. این ویژگی برای تبدیل عملکردهای حسابداری سنتی به یک سیستم یکپارچه دیجیتال است.
بیشتر بخوانید : بهترین نرم افزار حسابداری برای کسب و کارها
هوش مصنوعی
فناوری هوش مصنوعی ( Artificial Intelligence ) می تواند وظایف حسابداری مانند ورود و تطبیق داده ها از صورتحساب ها برای خرید ورودی در حساب های دریافتی و اجرای سیاست های شرکت در فرآیند بازپرداخت هزینه ها را انجام دهد. هوش مصنوعی از اتوماسیون فرآیند رباتیک (RPA) متمایز است. نرم افزار از داده هایی که پردازش می کند، منطق خود را می آموزد و توسعه می دهد. این ویژگی به بهبود فرآیند در طول زمان با افزایش کارایی و دقت کمک می کند.
بیشتر بخوانید : مشاغل کوچک و 10 نکته برای مدیریت امور مالی
رایانش ابری
حسابداری مدرن از محاسبات ابری استفاده می کند. رایانش ابری اطلاعات را در یک پایگاه داده متمرکز ذخیره می کند که می توان از طریق اینترنت از هر نقطه به آن دسترسی داشت. تکنولوژی رایانش ابری، اطلاعات حسابداری را در رایانه های رومیزی یک یا چند کارمند ذخیره نمی کند. در عوض، در یک مکان متمرکز ذخیره می شود که همه می توانند به آن دسترسی داشته باشند. رایانش ابری امکان ادغام یکپارچه تر برنامه های مختلف و منابع داده را فراهم می کند. این فناوری به موازی کردن کار تیمی کمک می کند. تکنولوژی ابر مدت زمان دسترسی و پردازش اطلاعات را کاهش می دهد.
بیشتر بخوانید : چرخه حسابداری چیست؟
ورود داده ها
سیستم های حسابداری سنتی شامل ورود داده ها به یک منبع متمرکز است. از لحاظ تاریخی، اطلاعات حسابداری در دفتر کل کاغذی وارد می شد. حتی با ظهور رایانه ها و صفحات گسترده دیجیتال، اطلاعات حسابداری هنوز باید به صورت دستی وارد شود. کارکنان حسابداری باید اطلاعاتی را از اسناد مختلفی که دریافت میکنند و فعالیتهای مالی شرکت را مانند رسید، صورتحساب، قبوض پرداختی و گزارش هزینهها وارد کنند. حسابداری مدرن میتواند نیاز ورود دستی اطلاعات را برطرف کند.
بیشتر بخوانید : جریان نقدی چیست؟
یادگیری ماشینی
پروسه یادگیری ماشینی یکی از ویژگی های برجسته حسابداری مدرن است. فرآیندی که در آن رایانه ها برای یادگیری بسیار شبیه انسان ها برنامه ریزی می شوند. آنها این کار را با پردازش داده ها و قوانین انجام می دهند. یادگیری ماشینی به برنامه اجازه می دهد تا با پیش بینی و تصمیم گیری، کارایی فرآیندهای خود را بهبود بخشد و افزایش دهد.
یکپارچگی بی درنگ
حسابداری مدرن قادر است زمان لازم برای ورود و پردازش اطلاعات را به طور چشمگیری کاهش دهد. این امکان به عنوان یکپارچه سازی بی درنگ نامیده می شود. برنامه های نرم افزاری که با هم کار می کنند می توانند اطلاعات را تقریباً آنی پردازش و اعمال کنند. حسابداران در سیستم های سنتی حسابداری، ابتدا باید اطلاعات را جمع آوری و وارد کنند. آنها در مراحل بعد داده ها را استخراج می کنند و محاسبات را به صورت دستی انجام می دهند. اتوماسیون حسابداری نیاز به انجام این مراحل را بصورت دستی از بین می برد. زمان پردازش را به طور چشمگیری کاهش می دهد و دقت را بهبود می بخشد.
بیشتر بخوانید : حسابداری مشاغل
اتوماسیون فرآیند رباتیک
فناوری اتوماسیون فرآیند رباتیک (RPA) شکلی از اتوماسیون در حسابداری مدرن است که وظایف تکراری از جمله مرتب سازی، درج داده ها، تکمیل فرم و تفسیر متن و داده را انجام می دهد. RPA برخلاف هوش مصنوعی، منطق را یاد نمی گیرد یا توسعه نمی دهد. اتوماسیون رباتیک بر داده ها و قوانین ساختاریافته متکی است. این فرآیند می تواند زمان پردازش را تا حد زیادی کاهش دهد و با انجام کارهای تکراری و وقت گیر، کارکنان را برای کارهای دیگر آزاد کند.
بیشتر بخوانید : نرم افزار حسابداری چیست
ویژگی های حسابداری مدرن
دو ویژگی حسابداری مدرن، حسابداری مستمر و بسته مجازی است.
حسابداری مستمر
در فرآیند حسابداری مستمر پدیده مدرن به کارگیری فناوری دیجیتال برای ردیابی و تطبیق هر جنبه ای از فعالیت های مالی کسب و کار است. به گونه ای که همه روش های حسابداری به صورت مداوم و مجازی انجام شود. زمانبندی فرآیندهای حسابداری به جای برنامه ریزیهای ثابت سنتی، فعالیتهای روزانه کسب و کار را با دقت بیشتری دنبال می کند. همه تراکنش ها به طور دقیق و در زمان واقعی ضبط و ثبت می شوند. اصلاحیات به طور مداوم و خودکار انجام می شود و می توان گزارشها و بیانیهها را در صورت تقاضا تهیه کرد.
بیشتر بخوانید : ذخیره سازی ابری چیست
بسته مجازی
فناوری بسته مجازی به یک سیستم حسابداری دیجیتال کاملاً خودکار و کاملاً یکپارچه اشاره دارد. که به یک کسب و کار امکان می دهد در هر زمان صورتهای مالی دقیقی تولید کند. با اتخاذ یک بسته مجازی، یک کسب و کار به طور کامل اتوماسیون حسابداری را پذیرفته است. این یک رویکرد دیجیتال کامل را ادغام کرده است. همه فرآیندهای داخلی بر روی یک پلت فرم حسابداری، با استفاده از پارامترهای ورودی داده یکسان و پیروی از پروتکل های گزارشگیری یکسان عمل می کنند. به عبارت دیگر، تمام جنبههای سیستم حسابداری کلی برای کسب و کار به یک زبان و در یک زمان با یکدیگر صحبت می کنند. و به کسب و کار این امکان را می دهد که تمام جنبه های حسابداری خود را در زمان واقعی نظارت کند. در نهایت به طور موثر دفاتر را در هر زمان ببندد.
بیشتر بخوانید : بهترین نرم افزارهای حسابداری جهان در سال 2023
مزایای حسابداری مدرن
استفاده از نرم افزار به صاحبان کسب و کار بسیار کمک میکند. تا فرآیند حسابداری را با اعمال یک برنامه دیجیتال برای عملکردهایی که به شخص یا تیم داده میشود، سادهتر کنند. رایانهها میتوانند کارهای دستی را در کسری از زمانی که انسانها انجام میدهند انجام دهند، بنابراین دیجیتالی کردن کارهای معمول، تکراری، وقتگیر و خستهکننده به طرز چشمگیری روند کلی را سرعت میبخشد.
بیشتر بخوانید : دفتردار یا حسابدار
حسابداری مدرن عملکرد کسب و کار را بهبود می بخشد. اجرای بیدرنگ میتواند جریان نقدی را با سادهسازی درخواستهای نقدی و فرآیندهای تطبیق افزایش دهد. کارکنان را برای انجام وظایف سطح بالاتر، مانند تجزیه و تحلیل و ارزیابی استراتژیک آزاد می کند. حسابداری مدرن به مدیریت اجازه می دهد تا تصمیمات آگاهانه تری اتخاذ کند. و همه اینها باعث می شود کسب و کار رقابتی تر شود.
بیشتر بخوانید : شاخه های حسابداری